Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ το αίτημα της Deutsche Bank για απόσυρση των κατηγοριών σχετικά με τις ισοτιμίες

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ το αίτημα της Deutsche Bank για απόσυρση των κατηγοριών σχετικά με τις ισοτιμίες
Η Deutsche Bank κατηγορείται για καθυστέρηση στην εκτέλεση των ορισμένων εντολών, η οποία είχε απώτερο σκοπό τον ακριβέστερο προσδιορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών
Οι «ανοικτοί λογαριασμοί» της Deutsche Bank με την αμερικανική Δικαιοσύνης δε φαίνεται να κλείνουν ποτέ, καθώς το αρμόδιο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα 14 Φεβρουαρίου το αίτημα του γερμανικού κολοσσού για μη εκδίκαση της υπόθεσης περί συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Η Deutsche Bank κατηγορείται για καθυστέρηση στην εκτέλεση των ορισμένων εντολών, η οποία είχε απώτερο σκοπό τον ακριβέστερο προσδιορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, «φορτώνοντας» με παραπάνω κόστος φυσικά τους πελάτες της.
Στο δικαστήριο η τράπεζα θα βρει απέναντί της επενδυτές, με επικεφαλής την Axiom Investment Advisors, οι οποίοι θα επικαλεστούν αθέτηση των συμφωνιών που είχαν συνάψει με την Deutsche.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο επιβλήθηκε καμπάνα 50 εκατ. δολαρίων στην Barclays (πάλι η Axiom ηγείτο της μήνυσης), για παρόμοια υπόθεση.
Όλα τα παραπάνω έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η γερμανική τράπεζα συμφώνησε για καταβολή 7,2 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές Αρχές, λόγω των «τοξικών» στεγαστικών δανείων που χορήγησε την περίοδο 2006 – 2007 και συνέβαλαν στην μετέπειτα, άνευ προηγούμενου, χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης