Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις στον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας επέβαλαν οι ΗΠΑ - Τον κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών

Κυρώσεις στον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας επέβαλαν οι ΗΠΑ - Τον κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών
Επίσης κατηγορείται από την Ουάσιγκτον, πως πλήρωσε τον βαρώνο των ναρκωτικών Walind Maklend για την προστασία των φορτίων ναρκωτικών
Κυρώσεις στον νεοδιορισθέντα αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας Τareck El Aissami επέβαλαν οι ΗΠΑ με την κατηγορία, ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.
Ο κ. Aissami διευκόλυνε την αποστολή από τη Βενεζουέλα τεράστιων φορτίων ναρκωτικών δια θαλάσσης και από αέρος σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Επίσης κατηγορείται από την Ουάσιγκτον, πως πλήρωσε τον καταδικασμένο συμπατριώτη του, βαρώνο των ναρκωτικών Walind Maklend για την προστασία των φορτίων ναρκωτικών.
Οι κυρώσεις στον Aissami αποτελούν «το αποκορύφωμα μιας πολυετούς έρευνας που στόχευε σημαντικούς διακινητές ναρκωτικών στη Βενεζουέλα και αποδεικνύουν ότι η εξουσία και οι υψηλές θέσεις δεν παρέχουν προστασία σ’ όσους εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας ελέγχου ξένων περιουσιακών στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Aissami διετέλεσε στο παρελθόν κυβερνήτης της πολιτείας της Αράγκουα και υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης απ’ το 2008 μέχρι το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης