Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για «παράνοια» κατηγορεί την Ουάσινγκτον η Ρωσία, μετά την παραίτηση του Michael Flynn

Για «παράνοια» κατηγορεί την Ουάσινγκτον η Ρωσία, μετά την παραίτηση του Michael Flynn
Ο κ. Flynn υπέβαλε νωρίτερα την παραίτησή ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον το Δεκέμβριο 2016
Για «παράνοια» και «ρωσοφοβία» εντός της νέας αμερικανικής κυβέρνησης κάνουν λόγο ουκ ολίγοι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με αφορμή τη σημερινή παραίτηση του Michael Flynn, Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στην Ουάσινγκτον.
Μάλιστα, πολλοί σύγκριναν και την τωρινή αμερικανική κυβέρνηση με τις προηγούμενες, σε αυτό το θέμα.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι «αποτελούν εσωτερική υπόθεση» των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Flynn υπέβαλε νωρίτερα την παραίτησή ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον το Δεκέμβριο 2016, πριν δηλαδή αναλάβει το Λευκό Οίκο ο Donald Trump αλλά και των λάθος πληροφοριών που έδωσε στη συνέχεια στον αντιπρόεδρο Mike Pence.
Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Flynn αναφέρει ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο κ. Pence, σχετικά με τις επαφές που είχε με τη Ρωσία, παραδεχόμενος ότι έδωσε «ανεπαρκείς πληροφορίες».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Flynn φέρεται να είχε συζητήσει με τον Ρώσο πρέσβη, Sergei Kislyak τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση του κ. Obama στη Μόσχα με αφορμή τις καταγγελίες για ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών.
Τυχόν παρέμβαση του κ. Flynn σχετικά με τις κυρώσεις θα παραβίαζε το νόμο που απαγορεύει σε ιδιώτες να ασκούν διπλωματία, δεδομένου ότι ο κ. Trump τότε δεν ήταν ακόμα πρόεδρο των Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης