Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεοχάρης: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό διάλυση

Θεοχάρης: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό διάλυση
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα
Επίκαιρη ερώτηση προς τον έλληνα προθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας κατέθεσε σήμερα (14/2) ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό διάλυση.
Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι οι τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και ιατρικών μηχανημάτων, καθώς και ότι οι λίστες αναμονής ασθενών συνεχώς αυξάνονται.
Αναλυτικότερα η ερώτηση του κ. Θεοχάρη προς τον πρωθυπουργό:
Οι Έλληνες πολίτες καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ) βρίσκεται υπό διάλυση.
Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και ιατρικών μηχανημάτων.
Οι λίστες αναμονής ασθενών είτε για χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας είτε για θεραπείες στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας συνεχώς αυξάνονται.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) με συνεχή δελτία τύπου και ανακοινώσεις κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καταγγέλοντας τεκμηριωμένα ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς βασικές ειδικότητες ιατρών, με ανεπαρκή αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού και κακοσυντηρημένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Ακτινολογικά μηχανήματα C-ARM των χειρουργείων συχνά παρουσιάζουν βλάβες με κίνδυνο την ζωή των ασθενών που χειρουργούνται.
Η τεχνολογική υποστήριξη των νοσοκομείων για τον εκσυχρονισμό ή την αλλαγή του πεπαλαιωμένου βιοιατρικού εξοπλισμού καθώς και η προμήθεια αναλώσιμων και φαρμακευτικού υλικού έχει αφεθεί στην φιλάνθρωπη διάθεση οργανώσεων.
Το μόνο που δυστυχώς ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προβαίνει άκριτα και άνευ αποτύπωσης των πραγματικών αναγκών σε ανακοινώσεις για μελλοντικούς διαγωνισμούς μέσω των ΕΣΠΑ τουτέστιν σε ευκαιριακούς πρόσκαιρους διορισμούς καθώς πρόκειται για προσλήψεις μη μόνιμου προσωπικού.
Πελατειακό κράτος και στην υγεία!
Η φαρμακευτική πολιτική όπως καταγράφεται στην από 23/1/2017 σχετική έκθεση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) αντί να αποτελέσει εργαλείο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών μέσω χρηστής συνταγογράφησης από τους ιατρούς έχει μετατραπεί σε χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία η οποία διακρίνεται από τη διατήρηση αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης την οποία αντιμετωπίζετε με rebates και clow back.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αγοράζει χωρίς να διαπραγματεύεται την τιμή καινοτόμων φαρμάκων, αλλά χρεώνει τον ΕΟΠΥΥ με την λιανική τιμή με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές εκπτώσεις προς όφελος του ελληνικού συστήματος υγείας και των ασθενών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός:
-Με ποιό τρόπο προτίθεστε να παρέμβετε- έστω και αργά – ώστε να αντιμετωπιστεί το χάος που υφίσταται στις χειρουργικές αίθουσες των νοσοκομείων της χώρας λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, βλαβών στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θέτοντας τέρμα στις λίστες αναμονής;
-Ποιός ο κυβερνητικός σχεδιασμός συνολικά ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα που μαστίζουν το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας;
Ο ερωτών Βουλευτής
Θεοχάρης (Χάρης) Θεοχάρης, Β΄Αθήνας

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης