Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pittella: Κάποιος πρέπει να εμποδίσει τον Schaeuble - Κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο

Pittella: Κάποιος πρέπει να εμποδίσει τον Schaeuble - Κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο
Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα, για εκλογικούς λόγους
«Είναι τιτάνιες οι προσπάθειες του ελληνικού λαού (...) και δεν μπορεί ο κ. Schaeuble να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Gianni Pittella, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.
Αναφορικά με τη συζήτηση που θα γίνει σήμερα (14/2/2017) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για τη δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας, ο κ. Pittella καταδίκασε τη στρατηγική που ακολουθεί ο Γερμανός υπουργός για «εκλογικούς προφανώς λόγους».
«Καταδικάζουμε τη στρατηγική Schaeuble και τη συμπεριφορά της συντηρητικής γερμανικής δεξιάς, που θέλουν οπωσδήποτε να κρατήσουν σε ομηρία την Ελλάδα, για εκλογικούς λόγους.
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Schaeuble την ημέρα που η εκλογική εκστρατεία θα τελειώσει.
Για την ώρα δεν έχουν συγκεντρωθεί οι συνθήκες, ώστε να μπορέσει το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου να προχωρήσει στην αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική συναίνεση, αποδεκτή από την κοινή λογική για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης, που είναι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έκανε ό,τι είχε υποχρέωση να κάνει.
«Τα νούμερα για το εξαιρετικό πρωτογενές πλεόνασμα που δημοσίευσε χθες (13/2/2017) βράδυ η Κομισιόν, επιβεβαιώνουν την τιτάνια προσπάθεια των Ελλήνων για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.
Εάν όλα αυτά δεν επαρκούν, είναι ένα είδος πρόκλησης που θα πυροδοτήσουν νέα οικονομική κρίση» είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Pittella δήλωσε ότι το να ζητείτε από την Ελλάδα να επιβάλλει νέες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να ξεφορτωθεί τις συλλογικές συμβάσεις, δεν έχει τίποτα να κάνει με τους μεσοπρόθεσμους στόχους της χώρας
«Θα πρέπει να εμποδισθεί ο κ. Schaeuble να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο» κατέληξε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης