Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων πρέπει να είναι σταδιακός και υπομονετικός

Kaplan (Fed): Ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων πρέπει να είναι σταδιακός και υπομονετικός
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τόνισε ότι είναι καλύτερο να γίνει αύξηση "νωρίτερα παρά αργότερα"
Στο γεγονός ότι η Federal Reserve είναι καλύτερο να αυξήσει τα επιτόκιά της "νωρίτερα παρά αργότερα", προκειμένου να αποφύγει μία απότομη αύξηση αργότερα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονιδακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Rob Kaplan, σε έκθεση του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας.
Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο Kaplan, "η άποψή μου είναι ότι είναι καλύτερο να κινηθούμε νωρίτερα παρά αργότερα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα η Fed να βρεθεί πίσω από τις εξελίξεις και να αναγκαστεί να κινηθεί ταχύτερα".
Ο Kaplan αποτελεί μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed, με τον ίδιο να τάσσεται υπέρ μίας αύξησης επιτοκίων κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης, στις 14 και 15 Μαρτίου.
Ωστόσο, η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δεν έχει ταχθεί υπέρ της εν λόγω απόφασης κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ σήμερα (14/2) αναμένεται να έχει ομιλία ενώπιο του αμερικανικού Κογκρέσου, όπου και θα αποκαλύψει λεπτομέρειες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πιθανόν η Yellen να ακολουθήσει μία πιο αργή προσέγγιση, διατηρώντας μεν τον Μάρτιο "στο τραπέζι", αλλά θέτοντας τον Ιούνιο ως πιο πιθανό μήνα για την αύξηση των επιτοκίων.
Μέσω της έκθεσής του, ο Kaplan τόνισε ότι ο ρυθμός αύξσησης των επιτοκίων θα πρέπει να είναι σταδιακός και υπομονετικός, επισημαίνοντας τη χαλαρότητα που επικρατεί στο αμερικανικό εργατικό δυναμικό, καθώς και το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθεί απότομα.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Fed, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι αναμένει η τιμή του πετρελαίου να συνεχίσει να κινείται σε σφιχτά επίπεδα, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι αναμένει η αύξηση της παραγωγής στη χώρα να είναι σταθερή όσο ξεδιπλώνεται το έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης