Τελευταία Νέα
Διεθνή

Principal Global: «Παγίδα» για τους επενδυτές η Ευρώπη - «Αγκάθι» ο τραπεζικός τομέας

Principal Global: «Παγίδα» για τους επενδυτές η Ευρώπη - «Αγκάθι» ο τραπεζικός τομέας
«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω από πού απορρέει η ανάπτυξη στην Ευρώπη»...
Να αποφύγουν την Ευρώπη συστήνει στους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Principal Global Investors (επιβλέπει 390 δισ. δολάρια), Jim McCaughan, καθώς δε φαίνεται να πείστηκε και πολύ από τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες τα χρηματιστήρια της Ηπείρου, ειδικά σε ό,τι αφορά στη Βρετανία.
«Πρόκειται για παγίδα…
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω από που απορρέει η ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Δεν πρόκειται για ασφαλή επένδυση, αλλά για… ρίσκο άνευ αποδοχών», σχολίασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Bloomberg.
Μάλιστα, έθεσε στο στόχαστρο τον προβληματικό τραπεζικό τομέα της Ηπείρου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Γερμανία και την Ιταλία, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει συγκεκριμένες τράπεζες.
Επίσης, επικαλέστηκε και την αβεβαιότητα που έχει σκεπάσει την Ε.Ε., λόγω των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία.
Σχετικά με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κ. McCaughan αναμένει οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Donald Trump να ενισχύσουν τα εταιρικά κέρδη, ωθώντας έτσι προς τα πάνω και τις μετοχές.
Επί αυτού, παρότρυνε το επενδυτικό κοινό να στοχεύσει στις μετοχές μεγάλων εταιριών, και όχι μεσαίας ή μικρής κεφαλαιοποίησης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης