Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες έρευνες στη Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα

tags :
Νέες έρευνες στη Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα
Ετοιμάζονται εντάλματα σύλληψης για τέσσερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες του εισαγγελέα στη Samsung με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα που διερευνά το σκάνδαλο, σήμερα ότι θα αποφασίσει σχετικά με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά περισσοτέρων διοικητικών στελεχών του ομίλου Samsung, καθώς διευρύνει την έρευνά του.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, αλλά τέσσερα στελέχη διοίκησης του ομίλου Samsung θεωρούνται ύποπτα για διαφθορά, ενώ η απόφαση για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους, θα ληφθεί μετά την ανάκριση τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον όμιλο αφορούν στην παράνομη χρηματοδότηση υπό την μορφή δωρεών στις ΜΚΟ της Τσόι Σον Σιλ, «έμπιστης φίλης» της προσωρινής προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χίε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δωρεές έγιναν με αντάλλαγμα την πολιτική στήριξη σε μία αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών της εταιριών το 2015.
Σημειώνεται ότι έχει ανακριθεί και ο επικεφαλής της Samsung για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης και της ψευδορκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης