Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο βαλλιστικός πύραυλος Musudan της Β. Κορέας… δεν προκαλεί ακόμη τις ΗΠΑ

Reuters: Ο βαλλιστικός πύραυλος Musudan της Β. Κορέας… δεν προκαλεί ακόμη τις ΗΠΑ
Τον Ιανουάριο του 2017 ο Trump έγραψε ότι "δεν θα συμβεί!" υπονοώντας ότι η Β. Κορέα δεν θα εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο ICBM.....
Η Βόρειος Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο νωρίς την Κυριακή 12/2/2017, ήταν η πρώτη τέτοια δοκιμή, επί προεδρίας  Donald Trump.
Οι εκπρόσωποι στην Ουάσινγκτον ανέφεραν ότι στόχος είναι να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων.
Η δοκιμή αφορούσε ένα μεσαίου βεληνεκούς πύραυλο Musudan που προσγειώθηκε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της Νότιας Κορέας.
Ο πύραυλος δεν ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM).
Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από μια περιοχή που ονομάζεται Panghyon στη δυτική περιοχή της Βόρειας Κορέας και πέταξε περίπου 500 χιλιόμετρα (300 μίλια), ανάφερε το Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας.
Ο πύραυλος έφτασε σε υψόμετρο περίπου 550 χιλιόμετρα.
Η Νότιος Κορέα είπε αρχικά ο πύραυλος ήταν πιθανώς ενός  μεσαίου βεληνεκούς Rodong, αργότερα ωστόσο υποστήριξε ότι ήταν πιθανό ένας Musudan, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να πετάξει μέχρι και 3.000 – 4.000 χιλιόμετρα.
Η Βόρειος Κορέα έχει πει ότι θα μπορούσε να δοκιμάσει οποιαδήποτε στιγμή ένα διηπειρωτικό πύραυλο.
Ένας αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η προεδρία Trump ανέμενε "προβοκάτσια" σύντομα από την Βόρεια Κορέα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και θα εξεταστεί  ένα πλήρες φάσμα επιλογών για την αντιμετώπιση η κορεατική προκλητικότητα ωστόσο οι αμερικανοί δεν θέλουν κλιμάκωση της έντασης.
Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την πυραυλική δοκιμή σε μια δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Jens Stoltenberg, ο οποίος είπε ότι η Βόρεια Κορέα "πρέπει να απέχει από περαιτέρω προκλήσεις, να σταματήσει όλες τις εκτοξεύσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων και να εγκαταλείψει μια για πάντα τους βαλλιστικούς πυραύλους της..."
Η Κίνα είναι ο κύριος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, αλλά έχει απογοητευτεί από επανειλημμένες προκλήσεις της Πιονγιάνγκ..

Δεν θα συμβεί

Ο Trump έχει υποσχεθεί μια πιο δυναμική προσέγγιση για τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν έδωσε σαφή ένδειξη για το πώς η πολιτική του θα διαφέρει από τη λεγόμενη στρατηγική υπομονής του Ομπάμα.
Τον Ιανουάριο του 2017 ο Trump έγραψε ότι "δεν θα συμβεί!" υπονοώντας ότι η Β. Κορέα δεν θα εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο ICBM.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης