Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Αντικαγκελάριος Γερμανίας): Ο Schaeuble πρέπει να σταματήσει να εξωθεί την Ελλάδα εκτός ΕΕ

Gabriel (Αντικαγκελάριος Γερμανίας): Ο Schaeuble πρέπει να σταματήσει να εξωθεί την Ελλάδα εκτός ΕΕ
Πρέπει οι Γερμανοί να σταματήσουμε να εμφανιζόμαστε απέναντι στην Γαλλία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία με δασκαλίστικο ύφος
Αυξάνονται οι φωνές μέσα στον σκληρό πυρήνα της Γερμανίας που τάσσονται κατά της σκληρής πολιτικής του γερμανού υπουργού οικονομικών κατά της Ελλάδας.
Μετά τον Martin Schulz και ο Sigmar Gabriel επικρίνει τον Schaeuble για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα και τις συνεχείς αναφορές του για Grexit γεγονός που δυναμιτίζει την σταθερότητα στην ΕΕ.
Μιλώντας στη γερμανική κρατική τηλεόραση ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας φαίνεται ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της διαπραγμάτευσης που δεν λέει να κλείσει.
O Gabriel δήλωσε σε εκδήλωση, για την σημερινή (12/2) εκλογή νέου Προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας, ότι «η Γερμανία θα πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις για να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη. Δεν επιτρέπεται να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο W. Schaeuble, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τόνισε επίσης ότι «θα πρέπει να αποφευχθεί να εμφανίζονται οι Γερμανοί απέναντι στην Γαλλία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία συνεχώς με δασκαλίστικο ύφος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης