Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Stampa: Η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη είναι να εκλεγούν Schulz (Γερμανία) και Macron (Γαλλία)

La Stampa: Η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη είναι να εκλεγούν Schulz (Γερμανία) και Macron (Γαλλία)
Η απάντηση στην Αμερική του Trump θα πρέπει να είναι μια νέα Ευρώπη, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα
Την επικράτηση των Emmanuel Macron και Martin Schulz στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και στις γερμανικές εκλογές για την καγκελαρία, αντίστοιχα, «βλέπει» ως τη μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», σε σημερινό (10/2) δημοσίευμά της.
Ειδικότερα, σε κείμενο που φέρει την υπογραφή του Bill Emmott, πρώην αρχισυντάκτη του Economist, αναφέρεται πως η μόνο μια νέα Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την Αμερική του Donald Trump.
«Λίγες μόλις εβδομάδες νωρίτερα, η ιδέα μιας Γαλλίας υπό την προεδρία του Francois Fillon και μιας Γερμανία υπό την επανεκλεγμένη Angela Merkel ήταν η πιο καθησυχαστική προοπτική», αναφέρει ο συντάκτης.
Σήμερα, όμως - όπως προσθέτει - υπάρχει μια πολύ καλύτερη προοπτική: ένας θρίαμβος του Emmanuel Macron, ανεξάρτητου κεντρώου υποψηφίου, στη Γαλλία και μια αλλαγή εξουσίας, με τον Martin Schulz στη θέση του νέου καγκελάριου της Γερμανίας.
Αυτό το μείγμα θα ήταν ένας συνδυασμός με αυτοπεποίθηση και φιλο-ευρωπαϊκή ατζέντα, που θα μπορούσε να συγκεράσει τις φιλοδοξίες για φιλελευθεροποίηση και μεταρρυθμίσεις με μία πιο κεντροαριστερή πολιτική.
Ο συντάκτης εκτιμά πως αυτό το μείγμα θα ήταν σίγουρα πιο επωφελές για την Ευρώπη, από ό,τι η συντηρητική προοπτική.
Επιπλέον, καταλήγει ο ίδιος, ένα φρέσκο και ιδανικό ηγετικό δίδυμο θα μπορούσε καλύτερα να υπερασπιστεί μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει τον Donald Trump από τη μία πλευρά και τον Vladimir Putin από την άλλη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης