Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg για Le Pen: Οι πιστωτές της Γαλλίας δε θέλουν να πληρωθούν σε φράγκα

Bloomberg για Le Pen: Οι πιστωτές της Γαλλίας δε θέλουν να πληρωθούν σε φράγκα
«Οι Γάλλοι επενδυτές δεν επηρεάζονται και τόσο, όμως όσοι έχουν ως βασικό νόμισμα το αμερικανικό δολάριο ή τη στερλίνα πρέπει να είναι ανήσυχοι»
Χθες η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας επανάλαβε τα σχέδιά της για εθνικό νόμισμα στη χώρα, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, σημειώνοντας ότι «δεν ενδιαφέρει τους δανειστές σε τι νόμισμα θα πληρωθούν».
Ωστόσο, το Bloomberg αποκρούει την παραπάνω άποψη, επικαλούμενο και τις αναφορές επενδυτών.
«Πρέπει να επανατοποθετήσουμε την έκθεσή μας στα περιουσιακά στοιχεία της Γαλλίας», δηλώνει στο πρακτορείο ο Yannick Naud, αναλυτής της ελβετικής Banque Audi, διευκρινίζοντας ότι οι διεθνείς επενδυτές αναμένουν υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα τοπικού νομίσματος σε σχέση με αυτά του ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το 90% του χρέους της χώρας υπόκειται στο γαλλικό νόμο, που σημαίνει ότι μόλις το 10% βρίσκεται υπό ρίσκο, είπε χθες μεταξύ άλλων η κα Marine Le Pen.
«Η αλλαγή του νομίσματος θα ισοδυναμεί με μία χρεοκοπία στα μάτια των κύριων δανειστών της Γαλλίας», τονίζει ο Christian Lenk, αναλυτής της γερμανικής Bank AG, ενώ ο James Athey, οικονομολόγος της βρετανικής Aberdeen Asset Management, υποστηρίζει πως καίριο ρόλο στις αποφάσεις των επενδυτών θα παίξει η ισοτιμία που θα έχει το ευρώ με το νέο γαλλικό φράγκο.
«Οι Γάλλοι επενδυτές δεν επηρεάζονται και τόσο, όμως όσοι έχουν ως βασικό νόμισμα το αμερικανικό δολάριο ή τη στερλίνα πρέπει να είναι ανήσυχοι, καθώς το χαρτοφυλάκιό τους μπορεί να χάσει αστραπιαία την αξία του», συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης