Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Ο πολύ ακριβός «λογαριασμός» που θα πληρώσει η Βρετανία για το Brexit

Economist: Ο πολύ ακριβός «λογαριασμός» που θα πληρώσει η Βρετανία για το Brexit
Ο «λογαριασμός Brexit» για το νησί ενδέχεται να ανέλθει ακόμα και στα 72,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες 
Ένα από τα κύρια επιχειρήματα των επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit ήταν η αποφυγή των πληρωμών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζει σε άρθρο του το περιοδικό Economist.
Ενδεικτικά, γινόταν λόγος για εξοικονόμηση ακόμα και 350 εκατ. στερλινών τη βδομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, στην περίπτωση που η χώρα επέλεγε την έξοδο από το μπλοκ, όπως και έγινε στις 23 Ιουνίου 2016.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως η Βρετανία θα συνεχίζει να πληρώνει για ένα διάστημα μετά το Brexit, λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
Σε διαφορετική περίπτωση, το βάρος θα πρέπει να μοιραστεί στις υπόλοιπες χώρες, κάτι που οι Βρυξέλλες αποκλείουν.
Ο «λογαριασμός Brexit» για το νησί ενδέχεται να ανέλθει ακόμα και στα 72,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες που επικαλείται και το Economist.
Ορισμένοι παρουσιάζονται πιο μετριόφρονες, κάνοντας λόγο για 40 με 60 δισ. ευρώ.
Τα 29,9 δισ. εξ’ αυτών δεν μπορούν αν αποφευχθούν, καθώς αποτελούν τις εισφορές στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό που έχει υπογράψει πως θα καταβάλει το νησί, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εγκαταλείψει το μπλοκ.
Τα υπόλοιπα αφορούν δεσμεύσεις για μετά το 2019, αλλά και κεφάλαια από την Ε.Ε. που θα κάλυπταν ορισμένα έξοδα της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία θα πρέπει πλέον να καλύψει η ίδια η χώρα.



Το σπαρταριστό σκίτσο του Economist:


www.bankin

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης