Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η νίκη της Le Pen στις προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε κατάρρευση

Le Monde: Η νίκη της Le Pen στις προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε κατάρρευση
Ο νέος Emmanuel Macron είναι ο τελευταίος που ίσως μπορεί να σταματήσει την ακροδεξιά από έναν εκλογικό θρίαμβο, υποστηρίζει η Monde
Τον φόβο, ότι τυχόν επικράτηση της Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη σε κατάρρευση, εκφράζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε σημερινό (9/2) δημοσίευμά της.
Ειδικότερα, η εφημερίδα διατυπώνει την έντονη ανησυχία πως ένας εκλογικός θρίαμβος της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου (Front National), Le Pen, θα έθετε την Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο.
Θα ήταν η τρίτη μεγάλη πανωλεθρία: μετά το Brexit και την επικράτηση τουTrump στις ΗΠΑ, η εκλογή Marine Le Pen στην προεδρία της Γαλλίας.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα - εκτιμά η Monde - θα είχε ως αποτέλεσμα η Ευρώπη - η οποία βασίζεται στη συμφιλίωση της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ατλαντικής Συμμαχίας - να εκραγεί.
Αν ο Fillon αποτύχει, λόγω του Penelogate και του προγράμματός του, που πολλοί εκτιμούν ότι είναι σκληρό, ο νέος Emmanuel Macron θα είναι ο τελευταίος που ίσως μπορεί να σταματήσει την ακροδεξιά από έναν εκλογικό θρίαμβο, υποστηρίζει η Monde.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης