Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνητική πηγή σε Guardian: Η Ελλάδα έχει δείξει ότι θέλει να ξεπεραστεί το αδιέξοδο - Υπάρχουν και όρια

Κυβερνητική πηγή σε Guardian: Η Ελλάδα έχει δείξει ότι θέλει να ξεπεραστεί το αδιέξοδο - Υπάρχουν και όρια
Σήμερα (9/2/2017) συνεδριάζει το EuroWorking Group ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου του 2017
«Αυτό που περιμένουμε σήμερα (σσ. 9/2/2017) είναι όλες οι πλευρές να ανοίξουν τα χαρτιά τους για να φανεί εάν θέλουν πραγματικά μια συμφωνία ή εάν επιμένουν στις θέσεις τους.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ότι θέλει να ξεπεραστεί το αδιέξοδο αλλά μόνο ως εκεί που μπορεί να πάει».
Αυτό φέρεται να δηλώνουν στη βρετανική εφημερίδα Guardian κυβερνητικές πηγές ενόψει της συνεδρίασης του EuroWorking Group.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι απαραίτητο στη συνεδρίαση να σημειωθεί κάποια πρόοδος ώστε η συμφωνία να μπορεί να κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Η σημερινή (σσ. 9/2/2017) θεωρείται μεγάλης σημασίας που λίγοι θα περίμεναν, ακόμα κι αν ορισμένοι αξιωματούχοι λένε ότι το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μια πολιτική λύση» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα «εάν στη σημερινή συνεδρίαση του EWG δεν ξεπεραστεί το αδιέξοδο είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ελεγκτές δεν θα μπορούν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν την αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό με τη σειρά του περιορίζει τις πιθανότητες για επίτευξη οποιαδήποτε συμφωνίας στις 20 Φεβρουαρίου στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης».

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Χωρίς τον Χουλιαράκη το Euro Working Group λόγω χαμηλών προσδοκιών - Στη θέση του ο Π. Νικολαίδης

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους δανειστές. Λόγω χαμηλών προσδοκιών της Ελλάδας από τη συνεδρίαση του Euro Working Group αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τον T. Wieser να μην παραστεί στη συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης αλλά ο σύμβουλός του Π. Νικολαϊδης.
Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί στα άκρα την κόντρα με τους δανειστές και θα πάει στη συνεδρίαση, χωρίς εμπεριστατωμένη πρόταση για τα μέτρα της τριετίας 2018-2020.
Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποφασίστηκε να μην μετάσχει ο κ. Χουλιαράκης και στο πλαίσιο αυτό να ενημερωθεί ο επικεφαλής του EWG για την παρουσία του Π. Νικολαϊδη, ο οποίος είναι σύμβουλός του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Το κλίμα ήταν βαρύ από χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης, προεξάρχοντος του J. Dijsselbloem, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ολλανδία δεν πρόκειται να ψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Αμέσως μετά ήρθε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, ο οποίος επανέφερε το σενάριο του Grexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης