Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total SA: Επιστροφή στην κερδοφορία το δ΄τρίμηνο 2016 - Στα 548 εκατ. δολ.

tags :
Total SA: Επιστροφή στην κερδοφορία το δ΄τρίμηνο 2016 - Στα 548 εκατ. δολ.
Τα έσοδα της γαλλικής πετρελαϊκής ενισχύθηκαν κατά +12%, στα 42,28 δισ. δολ.
Καλύτερα του ανεμενομένου αποδείχθηκαν τα καθαρά κέρδη της Total SA για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, δεχόμενα ώθηση κυρίως από τις πρόσφατες περικοπές εξόδων, την υψηλότερη παραγωγή πετρελαίου, καθώς και την ανάκαμψη των τιμών του αργού.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της γαλλικής πετρελαϊκής διαμορφώθηκε στα 548 εκατ. δολ, έναντι ζημιών 1,63 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα έσοδα παράλληλα να ενισχύονται κατά +12%, στα 42,28 δισ. δολ.
Η εταιρία δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις προοπτικές στην αγορά πετρελαίου ώστε να εξετάσει την υλοποίηση δέκα νέων έργων μέσα στους επόμενους δεκαοκτώ μήνες, ακόμα και αν η διοίκηση σκοπεύει να διατηρήσει ένα όρια στις κεφαλαιακές δαπάνες, λόγω πιθανών ασταθειών στις τιμές του αργού.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να αντθισταθμίσει τις επιπτώσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, η Τοταλ πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα για τη μείωση των εξόδων σε όλες τις μονάδες, ενώ προχώρησε και στην παραγωγή περισσότερου πετρελαίου στα ήδη υπάρχοντα επίπεδα.
Για το σύνολο του 2016, η Total αύξησε την παραγωγή της κατά +4,5% στα 2,45 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μετά την άνοδο του +14% που καταγράφηκε το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης