Τελευταία Νέα
Διεθνή

TAZ: O Schaeuble συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας - Η Γερμανία εμφανίζεται σαν παράλογος ηγεμόνας

TAZ: O Schaeuble συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας - Η Γερμανία εμφανίζεται σαν παράλογος ηγεμόνας
Όπως αναφέρει, «ο Schaeuble συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας, καθώς «ξέρει ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δεν λειτουργούν, αλλιώς θα ήταν να περιττό να ζητά και νέα»
Ο Schaeuble συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας και η Γερμανία εμφανίζεται σαν παράλογος ηγεμόνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα, Tageszeitung - και αναμεταδίδει η Deutsche Welle - επισημαίνοντας πως ο Schaeuble ξέρει ότι τα μέτρα δε λειτουργούν, «όμως αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και ζητά ένα πρόγραμμα λιτότητας στην ευκτική», δηλαδή «οι Έλληνες δηλαδή πρέπει να αποφασίσουν προκαταβολικά μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αν δεν επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%».
Όπως αναφέρει, «ο Schaeuble συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας, καθώς «ξέρει ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δεν λειτουργούν, αλλιώς θα ήταν να περιττό να ζητά και νέα».
«Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μετατρέπεται σε γερμανική αποικία», σημειώνει η εφημερίδα του Βερολίνου, σύμφωνα με τη DW.
Και προσθέτει: «Μπορεί στους Γερμανούς εκλογείς να αρέσει η δύναμη του Schaeuble, εκτός συνόρων όμως παγιώνεται μια δυσάρεστη εικόνα: η Γερμανία εμφανίζεται σαν παράλογος ηγεμόνας που κυριαρχεί στην Ευρώπη και βασανίζει βάναυσα τις ασθενέστερες χώρες. Κι αυτό κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να το πληρώσουμε».
Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως ο μέγας κίνδυνος αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη δεν είναι ο Donald Trump, όπως πολλοί φοβούνται απλοποιώντας τα πράγματα, αλλά η ύπαρξη της Ευρώπης κρίνεται αλλού: στην Ελλάδα.
«Βάσει της λογικής της οικονομίας, όταν οι δημόσιες δαπάνες περικόπτονται δραστικά, η οικονομία καταρρέει», αναφέρει και προσθέτει: «Κι εκεί που στον προϋπολογισμό έπρεπε να βρίσκεται ένα παχύ συν, απομένει το πολύ-πολύ ένα ισχνό πλεόνασμα.
Γι’ αυτό και το ΔΝΤ έβγαλε από καιρό τα θεωρητικά συμπεράσματα: ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού χρέους πρέπει να διαγραφεί και το απαιτούμενο από την Αθήνα πρωτογενές πλεόνασμα να περιοριστεί στο 1,5% του ΑΕΠ».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης