Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Δεν είναι μόνο η Ελλάδα… – Όλη η Ευρώπη «πνίγεται» στο χρέος

Telegraph: Δεν είναι μόνο η Ελλάδα… – Όλη η Ευρώπη «πνίγεται» στο χρέος
Πέντε από τις 28 χώρες του μπλοκ έχουν χρέος που υπερβαίνει το ΑΕΠ τους, πάνω από 100% δηλαδή
Η Ελλάδα είναι μία μόνο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «πνίγονται» από τα υπέρογκα ποσά του δημόσιου χρέους σχολιάζει σε σχετικό της δημοσίευμα η Telegraph, επικαλούμενη τα στοιχεία της Eurostat.
Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου για το πολύ χρέος της Ελλάδας, το οποίο για το 2015 έφτασε στο 177,4%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στη Γηραιά Ήπειρο.
Η Telegraph υπογραμμίζει πως πέντε από τις 28 χώρες του μπλοκ έχουν χρέος που υπερβαίνει το ΑΕΠ τους, πάνω από 100% δηλαδή, ενώ συνολικά 21 έχουν πάνω από το 60%, το ποσοστό που έθετε ως «ταβάνι» η Συνθήκη του Μάαστριχτ.
«Πρωταθλήτρια», όπως προαναφέρθηκε, είναι η Ελλάδα με 1744%, ενώ δεύτερη στη σχετική κατάταξη βρίσκεται η Ιταλία, με 132%.
Το βάθρο συμπληρώνει η Πορτογαλία, με 129%.
Σε αντίθετο κλίμα, τα μικρότερα ποσοστά χρέους ως προς το ΑΕΠ παρατηρούνται σε Βουλγαρία, Εσθονία και Λουξεμβούργο, κάτω από 30%.
Στο σύνολο της Ευρωζώνης, το χρέος (σε όρους 2015) διαμορφώνεται στο 90,4% των ΑΕΠ όλων των κρατών – μελών της, επίδοση μειωμένη από το 92% ένα χρόνο νωρίτερα.
Σημειώνεται ότι το συνολικό χρέος πέντε χωρών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ!

Ο χάρτης του χρέους:





Το δημοσίευμα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης