Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και πολιτικής αβεβαιότητας

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και πολιτικής αβεβαιότητας
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,33%, στις 363,94 μονάδες
Μεικτές τάσεις επικράτησαν και σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας.
Ειδικότερα, οι πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την κόντρα Trump με τους Ευρωπαίους και το Brexit παραμένουν στο επίκεντρο.
Ο βρετανικός FTSE παρέμεινε οριακά αμετάβλητος (+0,04%), στις 7.188,82 μονάδες.
Οριακή πτώση 0,05% κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης DAX, ενώ ο CAC 40 στη Γαλλία ενισχύθηκε κατά 0,26%, στις 4.766,60 μονάδες.
Στην ευρωπεριφέρεια, με άνοδο 0,58% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE MIB στην Ιταλία, αναρριχόμενος στις 18.771,78 μονάδες.
Οριακά πτωτικά (-0,07%) κινήθηκε ο PSI 20 στην Πορτογαλία, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.329,70 μονάδες, με επίσης οριακή πτώση (0,02%).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,33%, στις 363,94 μονάδες.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σημαντικές ήταν οι ζημίες που κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 Moller-Maersk, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8/2) η εταιρία, δεχόμενη πιέσεις κυρίως από τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της ναυτιλίας, εκτιμώντας ωστόσο ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του έτους.
Συγκεκριμένα, οι ζημίες της δανέζικης εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 2,68 δισ. δολ, έναντι ζημιών 2,51 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τις μονάδες γεωτρήσεων και εφοδιασμού να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κερδοφορία της.
Στα οικονομικά νέα, κατά 0,3% θα αναπτυχθεί η γαλλική οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η οποία διατηρεί τις θετικές προοπτικές τηα για ακόμα έναν μήνα.
Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του 0,3% θα επεκτείνει τη σταθερή άνοδο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, η οποία ξεκίνησε από τα τέλη του προηγούμενου έτους, και που αναμένεται να συνεχιστεί.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Bank of France, οι επιχειρηματικοί ηγέτες σε όλους τους τομείς αναμένουν αύξηση της δραστηριότητας τον Φεβρουάριο του 2017, με το σχετικό κλίμα να παραμένει ιδιαιτέρως ενισχυμένο τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, οι επιχειρηματίες παρουσιάστηκαν περισσότερο επιφυλακτικοί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι σχετικοί δείκτες στον τομέα υπηρεσιών και μεταποίησης υποχώρησαν αμφότεροι κατά μία μονάδα, στις 100 και 101 μονάδες αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης