Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χρυσό στρέφεται ξανά ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller, λόγω των πολιτικών Trump

Στο χρυσό στρέφεται ξανά ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller, λόγω των πολιτικών Trump
Ο γνωστός fund manager είχε δηλώσει στις 10 Νοεμβρίου ότι πούλησε όλο το χρυσό που είχε στο χαρτοφυλάκιό του τη νύχτα των εκλογών
Ένας από τους «ταύρους» της προεδρίας του Donald Trump ήταν αναμφισβήτητα ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller, ιδρυτής και πρόεδρος της Duquesne Capital.
Ο γνωστός fund manager είχε εκφράσει του αρκετές φορές την αισιοδοξία του για τις πολιτικές που προτίθεται να εφαρμόσει ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, με αποκορύφωμα τη δήλωση του στις 10 Νοεμβρίου ότι πούλησε όλο το χρυσό που είχε στο χαρτοφυλάκιό του τη νύχτα των εκλογών, προκειμένου να επενδύσει σε μετοχές τα χρήματά του.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός χρησιμοποιείται ως ένα «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας, καθώς οι διακυμάνσεις στην τιμή του είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων.
Ωστόσο, ούτε τρεις μήνες μετά, ο κ. Drucknemiller αγόρασε πριν λίγες ημέρες εκ νέου μεγάλες ποσότητες από το πολύτιμο μέταλλο, εξηγώντας ότι η τιμή του έφτασε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Η επένδυσή του μέχρι στιγμής αποδίδει καρπούς, καθώς ο χρυσός αυξάνει ολοένα την αξία του λόγω του πανικού που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές προστατευτισμού του κ. Trump σε εμπόριο και μετανάστευση, αλλά και εξαιτίας της διστακτικότητας της Federal Reserve να προχωρήσει στις τρεις προγραμματισμένες αυξήσεις επιτοκίων που έχει προγραμματίσει για το 2017.
Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής ευνοεί το αμερικανικό δολάριο, πιέζοντας προς τα κάτω τον χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης