Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιπλέον απολαβές φέρεται να έλαβε η σύζυγος του Γάλλου υποψήφιου Πρόεδρου Fillon

Επιπλέον απολαβές φέρεται να έλαβε η σύζυγος του Γάλλου υποψήφιου Πρόεδρου Fillon
Η Penelope Fillon έλαβε επιπλέον το ποσό των 45.000 ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της
Νέες αποκαλύψεις για το «Penelope Gate» έρχονται να φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Francois Fillon, τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Πρόεδρος της Γαλλίας, που μέχρι πρότινος ήταν το φαβορί γα την επικράτηση.
Όπως γράφει η εφημερίδα Le Canard enchaîné στο αυριανό της φύλλο, η Penelope Fillon, την οποία βαρύνουν υποψίες ότι επωφελήθηκε οικονομικά από αργομισθίες με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής βοηθού, έλαβε επιπλέον το ποσό των 45.000 ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της, από την Εθνοσυνέλευση.
«Στην κα Fillon καταβλήθηκε το 2002 το ποσό των 16.000 ευρώ ως αποζημίωση, ήτοι το ισοδύναμο μισθολογικών απολαβών 5 μηνών στο πλαίσιο μιας σύμβασης εργασίας διάρκειας 5 ετών με τον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκε ξανά από τον διάδοχό του στην Εθνοσυνέλευση.
Ο νόμος δεν προβλέπει ένα τέτοιο ύψος αποζημίωσης απόλυσης για ένα κοινοβουλευτικό συνεργάτη», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Η Le Canard enchaîné τονίζει ότι η σύζυγος του Γάλλου πολιτικού έλαβε επίσης, το Νοέμβριο του 2013, το ποσό των «29.000 ευρώ ως πριμοδότηση» αφού εργάστηκε εκ νέου για τον σύζυγό της, που είχε επανεκλεγεί βουλευτής, για ένα διάστημα 1,5 έτους.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης