Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pittella: Απαράδεκτα τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Pittella: Απαράδεκτα τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα
Τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της, προειδοποιεί ο Ιταλός αξιωματούχος
«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Gianni Pittella.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ΔΝΤ σημείωσε πως τα αιτήματα που προβάλλει το για πρόσθετα μέτρα, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων για τον προϋπολογισμό του 2019, είναι απαράδεκτα και θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της.
Μεταξύ άλλων, ο Pittella υποστήριξε, επίσης, πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι αντιπαραγωγικό και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο ίδιος, που αναγνώρισε τις τεράστιες προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, ως προϋπόθεση για ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης.
«Υπογραμμίζουμε την ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στις επόμενες ημέρες με σεβασμό στα ευρωπαϊκά πρότυπα και το κεκτημένο», δήλωσε ακόμα ο Pittella, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ προσέθεσε πως «οι πιστωτές της Ελλάδας και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να δεχτούν μια συμφωνία που θα βοηθήσει τη χώρα και θα τής διασφαλίσει σταθερότητα και προοπτικές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης