Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πως η Ελλάδα μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις γαλλικές εκλογές

CNBC: Πως η Ελλάδα μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις γαλλικές εκλογές
Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να έχει πολιτικό αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη
Ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις και εκτός των ελληνικών συνόρων και πολιτικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, δήλωσε στο CNBC αναλυτής της S&P Dow Jones Indices.
Ειδικότερα, ο Tim Edwards τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών της Ελλάδας και του ΔΝΤ όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους.
Σύμφωνα με τον ίδιο το πιο σημαντικό σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσυρθεί είναι εάν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα καλύψουν το κενό που θα προκύψει δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.
Τα μέρη που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για «το πόσο αυστηροί, πως χαλαροί θα πρέπει να είναι... και κατά πόσον ή όχι θα πρέπει να υπάρχει κάποια μείωση του ελληνικού χρέους».
«Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σε ένα περιβάλλον όπου αναμένονται εθνικές εκλογές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» επεσήμανε ο Edwards.
Επισημαίνεται ότι οι πιο άμεσες είναι οι γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο του 2017.
«Επί του παρόντος οι πολιτικές τάσεις έχουν επικεντρωθεί στη Γαλλία» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η πιθανότητα για ένα αποτέλεσμα-έκπληξη δεν είναι μηδενική και έτσι νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης