Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Σε χαμηλό 6ετίας τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας τον Ιανουάριο 2017

Danske Bank: Σε χαμηλό 6ετίας τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας τον Ιανουάριο 2017
Η δανική τράπεζα σημειώνει ότι το ποσό ανήλθε στα 2,998 τρισ. δολάρια, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2011, έπειτα από μηναία μείωση 12,3 δισ. δολαρίων
Σε χαμηλό 6 ετών διαμορφωθήκαν στα συνταγματικά διαθέσιμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Danske Bank.
Συγκεκριμένα, η δανική τράπεζα σημειώνει ότι το ποσό ανήλθε για τον Ιανουάριο του 2017 στα 2,998 τρισ. δολάρια, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2011, έπειτα από μηναία μείωση 12,3 δισ. δολαρίων.
Ωστόσο, αν αναπροσαρμόσουν τα ποσά ως προς όλα τα νομίσματα που έχει στο «καλάθι» της η Κίνα, το ποσό φτάνει τα 36 δισ. δολάρια.
Η Danske επισημαίνει ότι αν οι εκροές συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό για όλο το έτος, τότε θα φτάσουν συνολικά τα 500 δισ. δολάρια!
«Αναμένουμε οι εκροές κεφαλαίων της κινεζικής οικονομίας να συνεχιστούν μέσα στο 2017, λόγω της πίεσης που δημιουργούν το υπέρογκο χρέος και οι πολλές επενδύσεις», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που έχει επιβάλει η εγχώρια Κεντρική Τράπεζα απλά θα μετριάσουν το φαινόμενο, χωρίς να το ανακόπτουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης