Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει τον «λογαριασμό της στην pub», πριν αποχωρήσει από την ΕΕ

Κομισιόν: Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει τον «λογαριασμό της στην pub», πριν αποχωρήσει από την ΕΕ
«Όταν παραγγέλνεις έναν γύρο με μπύρες στην pub για τους 27 φίλους σου, τότε οφείλεις να τον πληρώσεις πριν φύγεις»...
Με ένα άκρως εύστοχο σχόλιο διάλεξε να σχολιάσει τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο ευρωπαϊκό μπλοκ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Όπως σημείωσε ο Έλληνας αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλες, «όταν παραγγέλνεις έναν γύρο με μπύρες στην pub για τους 27 φίλους σου, τότε οφείλεις να πληρώσεις πριν φύγεις».
Ο «λογαριασμός για το Brexit», το ποσό δηλαδή που πρέπει να καταβάλει η Βρετανία στην Ε.Ε. έως την αποχώρησή της, λόγω των δεσμεύσεων που έχει λάβει ως μέλος για τον κοινό προϋπολογισμό τα επόμενα δύο χρόνια, υπολογίζεται στα 60 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκάστοτε αναφορές των αξιωματούχων της κυβέρνησης υπό την Theresa May, το νησί δε φαίνεται διατεθειμένο να δώσει όλο ή μέρος του ποσού.
«Αν δεν πληρωθούν τα ποσά από τη Μεγάλη Βρετανία, τότε το βάρος θα φορτωθεί στα υπόλοιπα κράτη – μέλη», εξήγησε ο κ. Σχοινάς, ξεκαθαρίζοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια, ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων, η Κομισιόν απαιτεί από το Βασίλειο να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς το μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης