Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στη Wall Street – Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones, Nasdaq

Ήπια κέρδη στη Wall Street – Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones, Nasdaq
Στις 2.296,75 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 0,18%
Ήπια κέρδη καταγράφονται στην εκκίνηση της σημερινής, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, με τον Dow Jones και τον Nasdaq να διαπραγματεύονται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, κέρδη 0,34% ή 67,83 μονάδες καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ο οποίος διαπραγματεύεται στις 20.120,25 μονάδες.
Ανοδικά κατά 0,20% κινείται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, φτάνοντας τις 5.675,98 μονάδες.
Στις 2.296,75 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 0,18%.
Σύμφωνα με τον Art Hogan, επικεφαλής αναλυτή της Wunderlich Securities, «βρισκόμαστε σε μία περίοδο κατά την οποία τα δομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα βελτιώνονται, αλλά οι επενδυτές πρέπει να αντιπαραθέσουν αυτή την εξέλιξη με ό,τι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο».

Στα εταιρικά αποτελέσματα...

Πτώση της τάξεως του -3% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της General Motors για το σύνολο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/2) η αμερικανική εταιρία, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής εταιρίας διαμορφώθηκε στα 9,4 δισ. δολ ή αλλιώς 6 δολ. ανά μετοχή, ενώ εξαιρουμένων των ειδικών αντικειμένων, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,12 δσολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι ισχυρές πωλήσεις στα φορτηγά και στα οχήματα SUV, ενισχύοντας τα λειτουργικά κέρδη στα 12,5 δισ. δολ. εν μέσω μίας εποχής έντονων πιέσεων από τις χαμηλές τιμές στον ενεργειακό τομέα.
Παράλληλα, τα σύνολο των εσόδων για το 2016 αυξήθηκε κατά +9%, στα 166,4 δισ. δολ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα ύψους 163,5 δισ. δολ.
Σημαντική ήταν επίσης και η κινεζική αγορά, όπου οι πωλήσεις της General Motors αυξήθηκε, ωστόσο η εταιρία προειδοποίησε για επικείμενες αυξανόμενες πιέσεις στη χώρα λόγω των τιμών.
Αντιθέτως, αρνητικά συνέβαλλε η ευρωπαϊκή αγορά στα αποτελέσματα της εταιρίας, κυρίως λόγω των συναλλαγματικών απωλειών που κατέγραψε η στερλίνα, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Οι δείκτες με μια ματιά...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης