Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η δημόσια διαφωνία εντός του ΔΝΤ βάζει σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα

MarketWatch: Η δημόσια διαφωνία εντός του ΔΝΤ βάζει σε κίνδυνο το ελληνικό πρόγραμμα
Η Γερμανία επιμένει ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα
Ορισμένα μέλη του ΔΝΤ εκφράζουν ενισχυμένη ανησυχία σχετικά με τους όρους τους ελληνικού προγράμματος, ενισχύοντας τους φόβους ότι το Ταμείου θα μπορούσε να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.
Αυτό αναφέρει το MarketWatch σε δημοσίευμα σχετικά με την έκθεση του Ταμείου για το ελληνικό χρέος αλλά και τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα (6/2/2017) αποκάλυψε μια σπάνια διαφωνία μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, δείχνοντας ότι μια διάσπαση λόγω των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Αθήνα αλλά και για το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με την έκθεση «περισσότεροι» εκ των 24 διευθυντών του ΔΝΤ συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει το στόχο του 1,5% για το πλεόνασμα.
Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι η Αθήνα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση αυτή τη στιγμή με δεδομένη την εντυπωσιακή προσαρμογή μέχρι σήμερα.
Ωστόσο, ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%, όπως είχε συμφωνηθεί στο τελευταίο μνημόνιο το 2015.
«Τα περισσότερα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου συμφώνησαν με την αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ ορισμένοι διευθυντές είχαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία και βιωσιμότητα του χρέους» αναφέρεται στην έκθεση του Ταμείου.
Το ΔΝΤ συνήθως κρατά τις συσκέψεις του μυστικές, έτσι είναι ιδιαίτερα σπάνια η δημοσιοποίηση τυχόν διαφωνιών.
Σύμφωνα με το MarketWatch, η εσωτερική διαφωνία αντανακλά τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών αρχών για το μέλλον του πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα.
Το ΔΝΤ διαφωνεί με τους Ευρωπαίους εταίρους για την επιβολή πολύ αυστηρών μέτρων λιτότητας στην Αθήνα και υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης