Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρθρο - κόλαφος στο Bloomberg κατά των ελληνοκυπριακών συμφερόντων στο φυσικό αέριο

tags :
Άρθρο - κόλαφος στο Bloomberg κατά των ελληνοκυπριακών συμφερόντων στο φυσικό αέριο
H Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν δικαιούται να σφετερίζεται τις πηγές αερίου, αναφέρει το Bloomberg
Tην ώρα που η ελληνική πλευρά επιχειρεί να εξαντλήσει τις διπλωματικούς οδούς για μια πρόοδο στο Κυπριακό, η τούρκικη προπαγάνδα διαμέσου πρωτοκλασσάτων Αμερικανών παραγόντων ισχυροποιεί το λόμπυ της σε κεντρικό δημοσίευμα του Bloomberg.
Υπό τον τίτλο «Huge Gas Finds Can Keep Europe Warm If the Arguing Stops», δηλαδή «Τεράστια Ευρήματα Αερίου μπορούν να κρατήσουν την Ευρώπη ζεστή αν σταματήσουν οι λογομαχίες» καταγράφονται τα εξής:
Περιγράφεται και αναλύεται το τοπίο των θαλασσίων οικοπέδων της Κύπρου και οι προοπτικές εναλλακτικού ανεφοδιασμού της Ευρώπης σε σχέση με τους υπάρχοντες προμηθευτές.
Ο Μαtthew Bryza πρώην διπλωμάτης γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας εμφανίζεται με την ιδιότητα του διευθύνοντος την Turcas Petrol ,o οποίος αναφέρει ότι τα ευρήματα του φυσικού αερίου στη ΝΑ Μεσόγειο θα βοηθήσουν στη επίλυση ενός μακροπρόθεσμου προβλήματος που έχει να κάνει με την διχοτόμηση της Κύπρου.

Η Τουρκία επιβάλλει τους όρους της

Στην συνέχεια αφού γίνεται αναφορά στις επενδυτικές κινήσεις της Exxon Mobil, και το άρθρο υπογραμμίζει:
Η Τουρκία επιμένει ότι η ελληνο-κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να έχει την κυριότητα των ενεργειακών πηγών μόνη της.
Για τον λόγο αυτό όπως αναφέρει η Τουρκία έστειλε πολεμικα πλοία για να δώσει το στίγμα.
Σημειώνει ακόμα ότι σύμφωνα με αναλυτές ο αγωγός Ισραήλ – Τουρκίας μέσω Κύπρου είναι ο καλύτερος για να μεταφερθεί φυσικό άεριο στην Ευρώπη.
Κατά δεύτερον να διοχετευθεί στην Αίγυπτο μέσω LNG και από εκεί με πλοία και κάτα τρίτον συζητήσεις γίνονται από τους Ευρωπαίους και Ισραηλινούς για αγωγό που θα οδηγεί στην Ελλάδα.
Και το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ πιέζουν για την ενοποίηση της Κύπρου και συμφιλίωση Ισραήλ και Τουρκίας.
Το εν λόγω δημοσίευμα όμως περιμένει να δει πού θα γείρει το ενδιαφέρον του ο πρόεδρος Trump.

Αρθρο - κόλαφος στο Bloomberg κατά των ελληνοκυπριακών συμφερόντων στο φυσικό άεριο

www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης