Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Ιδού το φαινόμενο που προμηνύει μία κατάρρευση στη Wall Street

BofA: Ιδού το φαινόμενο που προμηνύει μία κατάρρευση στη Wall Street
Πριν την κατάρρευση των αγορών τη διετία 1973 – 1974 και τον Οκτώβριο του 1987 παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο...
Μία όχι και τόσο αισιόδοξη πρόβλεψη για τις αμερικανικές αγορές παραθέτει η Bank of America Merrill Lynch, επικαλούμενη την πορεία του χρυσού και των ομολόγων.
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η ομάδα των αναλυτών της τράπεζας με επικεφαλής τον Michael Hartnett, πριν την κατάρρευση των αγορών τη διετία 1973 – 1974 και τον Οκτώβριο του 1987, παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο:
Μία ανοδική τάση στην τιμή του χρυσού επί τρία συνεχόμενα τρίμηνα, που συνοδεύτηκε από μία ταυτόχρονη αύξηση στις αποδόσεις των εγχώριων ομολόγων.
Το ίδιο παρατηρείται και τώρα…
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Bank of America, όταν συμβαίνει αυτό προμηνύει μία αύξηση του πληθωρισμού, η οποία και θα αναγκάσει τη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.
Οι βίαιες αυξήσεις των επιτοκίων δε λειτουργούν θετικά για τις αγορές και την οικονομία, οδηγώντας εν τέλει στην κατάρρευση των δεικτών της Wall Street.
Σημειώνεται το 2016 ο χρυσός ενισχύθηκε κατά περίπου 6%, ενώ τα αμερικανικά ομόλογα πήραν την ανιούσα το β' 6μηνο του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης