Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στον αέρα» το deal 17 δισ. δολ. της Boeing με το Ιράν, λόγω των κυρώσεων από τον Trump

«Στον αέρα» το deal 17 δισ. δολ. της Boeing με το Ιράν, λόγω των κυρώσεων από τον Trump
Το deal «έκλεισε» ανεπίσημα τον Δεκέμβριο 2016...
Αμφίβολη κρίνουν πλέον ορισμένοι αναλυτές την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Ιράν και Boeing για την παράδοση 80 επιβατικών αεροσκαφών (50 τύπου 737 και 30 τύπου 777s) στην κρατική Iran Air.
Υπενθυμίζεται πως το deal, το οποίο «έκλεισε» ανεπίσημα τον Δεκέμβριο 2016, φτάνει τα 16,6 δισ. δολάρια, ωστόσο Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν διαρρεύσει πως ίσως υπάρξει γενναία έκπτωση ακόμα και 50%.
Ωστόσο, πλέον τα παραπάνω ίσως μείνουν μόνο στα χαρτιά, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε στις 3 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Donald Trump και είχαν ως αποτέλεσμα ένα κύμα οργής από το Ιράν.
Στο πλαίσιο της «τιμωρίας» της ασιατικής χώρας από την Ουάσινγκτον για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε έναν κατάλογο 13 προσώπων και 12 εταιρειών που αντιμετωπίζουν νέες κυρώσεις, για συνδρομή τους στη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής ή για δεσμούς με την τρομοκρατία, κατά περίπτωση.
Από την πλευρά της, η Τεχεράνη, ως αντίποινα, προανήγγειλε την επιβολή νομικών περιορισμών σε ορισμένα πρόσωπα και εταιρείες «που βοηθούν ή χρηματοδοτούν τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης