Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές λόγω πολιτικής αβεβαιότητας - Απώλειες 0,68% του Stoxx Europe 600

Πτώση στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές λόγω πολιτικής αβεβαιότητας - Απώλειες 0,68% του Stoxx Europe 600
Μεταξύ των δεικτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB (-2,21%), ακολουθούμενος από τον γερμανικό DAX (-1,22%)
Με πτώση έκλεισαν οι κύριοι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την αυξανόμενη πολιτική αστάθεια στη Γαλλία, στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ και να τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στο οικονομικό μέλλον του ευρώ.
Στην ευρωπαϊκή πολιτική αβεβαιότητα συνέβαλε ιδιαίτερα σήμερα η Γαλλία, όπου ο συντηρητικός υποψήφιος πρόεδρος Francois Fillon αρνήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, παρά το σκάνδαλο που ξέσπασε αναφορικά με τις υψηλές αποδοχές της συζύγου του ως υπαλλήλου του.
Παράλληλα, η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας υποσχόμενη να καταπολεμήσει την παγκοσμιοποίηση και να βγάλει τη Γαλλία από την ευρωζώνη.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,68%, για να κατέλθει στις 361,60 μονάδες, με τον Europe Dow να καταγράφει ακόμα μεγαλύτερες απώλειες 1,42%, για να περιοριστεί στις 1.587,09 μονάδες.
Μεταξύ των δεικτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB (-2,21%), ακολουθούμενος από τον γερμανικό DAX (-1,22%).
Αξιόλογες απώλειες 1,11% κατέγραψε ο ισπανικός δείκτης IBEX 35, με τον γαλλικό CAC 40 να κλείνει με πτώση 0,98% και τον βρετανικό FTSE 100 να παρουσιάζει μικρή υποχώρηση 0,22%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης