Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλά του 2012 το spread γαλλικών-γερμανικών ομολόγων, λόγω… Fr. Fillon

Στα υψηλά του 2012 το spread γαλλικών-γερμανικών ομολόγων, λόγω… Fr. Fillon
Πλέον, η απόδοση της γαλλικής 10ετίας βρίσκεται στο υψηλότερα επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015, στο 1,14%
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2012 βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, η διαφορά απόδοσης (spread) των 10ετών ομολόγων του γαλλικού Δημοσίου έναντι των αντίστοιχων γερμανικών.
Ειδικότερα, το spread γαλλικών-γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε στις 76 μονάδες βάσης, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Francois Fillon, ότι δεν εγκαταλείπει την προεδρική κούρσα.
Το spread διαμορφωνόταν στις 72 μονάδες βάσης σχεδόν όλη την ημέρα, μετά την παρουσίαση των θέσεων της ακροδεξιάς υποψήφιας για τη γαλλική προεδρία, Marine Le Pen, ωστόσο μετά τις δηλώσεις Fillon, ότι όλα ήταν νόμιμα στην πρόσληψη της συζύγου και των παιδιών του, αλλά και ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την κούρσα, η ψαλίδα διευρύνθηκε στις 76 μονάδες.
Σημειώνεται πως, προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο για την πρόσληψη της γυναίκας και των παιδιών του, ο δεξιός πρώην πρωθυπουργός ήταν ο αγαπημένος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία.
Πλέον, η απόδοση της γαλλικής 10ετίας βρίσκεται στο υψηλότερα επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015, στο 1,14%.
Οι εκλογές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα λάβουν χώρα σε δύο γύρους τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Marine Le Pen θα περάσει στον β’ γύρο, όπου θα χάσει από τον Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης