Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς τη Μόσχα
Ανυποχώρηση παρουσιάζεται η Μεγάλη Βρετανία στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς σύμφωνα με σημερινές (6/2) του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Boris Johnson, δεν υπάρχει "καμία περίπτωση" για ενδεχόμενη χαλάρωση των κυρώσεων απέναντι στη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, "το Ηνωμένο Βασίλειο επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για χαλάρωση των κυρώσεων, καθώς θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τις πιέσεις προς τη Ρωσία", με αφορμή τη νέα αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.
Όπως τόνισε ο Johnson, "όλοι είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι" αναφορικά με την πρόσφατη αναζωπύρωση της βίας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για το "ποιος το ξεκινήσε αυτό".
Να σημειώσουμε ότι οι νέες δηλώσεις από πλευράς Μεγάλης Βρετανίας έρχονται παρά της εκκλήσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump, καθώς και ορισμένων ευρωπαίων ηγετών, όπως του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orban, για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης