Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανία): Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ παρά τις πρόσφατες δηλώσεις Trump

Gabriel (Γερμανία): Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ παρά τις πρόσφατες δηλώσεις Trump
Γερμανοί βουλευτές και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ώστε να σταθεροποιήσουν τις επαφές ΕΕ- ΗΠΑ 
Οι τεταμένες διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την κυβέρνηση Trump μπήκαν για λίγο στην άκρη καθώς ο γερμανός αντικαγκελάριος επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον για συνομιλίες με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για το ΝΑΤΟ το οποίο χαρακτήρισε ως «παρωχημένο» οργανισμό, ενώ είχε προτείνει και σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας και να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία αποκάλεσε «όχημα της Γερμανίας».
Ωστόσο, ο Sigmar Gabriel κατά την επιστροφή του στο Βερολίνο σε συνέντευξη του στο γερμανικό δίκτυο ARD, υποστήριξε πως «οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες σε μια ενωμένη Ευρώπη και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ».
«Όλοι μας αναστατωθήκαμε από τις διάφορες δηλώσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης»,υποστήριξε ο γερμανός αντικαγκελάριος ο οποίος είχε συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Mike Pence και τον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson την περασμένη εβδομάδα.
«Τόσο ο αντιπρόεδρος Pence και ο Tillerson κατέστησαν σαφές κατά τις συνομιλίες μας ότι ενδιαφέρονται πολύ για μια ενωμένη Ευρώπη, ότι στηρίζουν μια διατλαντική συνεργασία με το ΝΑΤΟ» τόνισε ο Γερμανός υπουργός.
Ο Gabriel, που είχε ως στόχο να προάγει μια στενότερη σχέση με την νέα αμερικανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον, προέτρεψε τους Γερμανούς βουλευτές και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ώστε να «σταθεροποιήσουν αυτές τις επαφές».
Αναφορικά με το θέμα της Ρωσίας, ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι «όλοι μας πρέπει να ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, όχι σε βάρος της Ουκρανίας ή της Ευρώπης, αλλά εάν επιτευχθεί εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύο παγκοσμίων δυνάμεων, τότε αυτό θα είναι καλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης