Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Περνάει στην αντεπίθεση ο Fillon - Δεν θα τα παρατήσει τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη

Le Monde: Περνάει στην αντεπίθεση ο Fillon - Δεν θα τα παρατήσει τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη
H δικαστική διαδικασία μπορεί, ωστόσο, να καθυστερήσει περισσότερο από τις 15 μέρες που έχει ζητήσει προθεσμία ο Fillon
Ευάλωτος ακόμα και μέσα στην παράταξή του και απομονωμένος εξαιτίας του σκανδάλου με τις αργομισθίες της γυναίκας και των παιδιών του, ο Francois Fillon δεν το βάζει παρόλα αυτά κάτω, σύμφωνα με τη Le Monde.
Όπως έγραψε την Κυριακή 5/2 η Journal du Dimanche, αυτή την εβδομάδα ετοιμάζεται να δώσει τις δικές του εξηγήσεις στο κοινό και να περάσει στην αντεπίθεση.
Θα αλλάξει στρατηγική και θα γίνει πιο επιθετικός για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
"Παραμένω σταθερός, θα δείξω καλή θέληση" είναι το μήνυμα που έχει στείλει από την Παρασκευή 3/2 ο υποψήφιος της δεξιάς παράταξης για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας (23/4 και 7/5).
Μάλιστα, ξεκίνησε και στο διαδίκτυο μία εκστρατεία υποστήριξής του που έχει συγκεντρώσει 15 χιλιάδες υπογραφές και τάσσεται υπέρ της υπεράσπισης της οικογένειας.
Αυτοί που τη διοργάνωσαν, πάντως, είναι κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
Βασικά, αυτό που έχει ζητήσει ο δεξιός υποψήφιος πρόεδρος είναι μία προθεσμία 15 ημερών για να αποφανθεί η δικαιοσύνη, καθώς έχει ανοίξει μία έρευνα για το σκάνδαλο για το οποίο κατηγορείται.
Μία δικαστική πηγή ανέφερε, ωστόσο, στη Journal du Dimanche (Εφημερίδα της Κυριακής) ότι υπάρχουν πολλές έρευνες να γίνουν και δεν γίνεται να προσδιοριστεί από τώρα πόσο θα διαρκέσουν, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες μόνο μέρες.
Αν είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του θα μπορούσε ήδη να έχει σχηματιστεί ένα κατηγορητήριο εναντίον του, καθώς από την περασμένη Πέμπτη 2/2 ο εισαγγελέας ζήτησε να επεκταθεί η έρευνα εκτός από τη γυναίκα του Penelope και στα δύο παιδιά τους Marie και Charles Fillon.
Αν η τύχη του Fillon αποφασιστεί από τη δικαιοσύνη 80 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, τότε ένα εναλλακτικό σχέδιο Β θα είναι μέσα στο μυαλό όλων.
Έχουν ακουστεί, άλλωστε, και ονόματα πιθανών αντικαταστατών του, όπως ο Alain Zuppe, o Francois Baroin, o Laurent Wauquiez, o Gerard Larcher, o Nicolas Sarkozy.
Αλλά κόντρα σε όλη αυτή την αμφισβήτηση, ο Francois Fillon θα επιταχύνει αυτή την εβδομάδα την προεκλογική του εκστρατεία, σύμφωνα με τον πολιτικό του σύμβουλο Eric Woerth.
Μία εβδομάδα μετά το αίτημά του να του δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να αποφανθεί η δικαιοσύνη, ο Fillon θα συναντηθεί και πάλι με τους βουλευτές της παράταξης την Τρίτη 7/2, ταξίδι έχει και την Τετάρτη 8/2, ενώ την Πέμπτη 9/2 θα μεταβεί στη Βιέννη για ένα μήτινγκ με τον υποστηρικτή του Zuppe, Jean Pierre Raffarin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης