Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αφίσες κατά του Πάπα αναρτήθηκαν στη Ρώμη - Το Βατικανό δεν το σχολίασε

Reuters: Αφίσες κατά του Πάπα αναρτήθηκαν στη Ρώμη - Το Βατικανό δεν το σχολίασε
Αυτές οι αφίσες είναι η απόδειξη ότι ο Πάπας κάνει καλά τη δουλειά του, υποστηρίζουν από τον στενό του κύκλο
Αφίσες που κατηγορούν τον Πάπα ότι επιτίθεται στους συντηρητικούς Καθολικούς εμφανίστηκαν στη Ρώμη αυτό το Σαββατοκύριακο (4-5/2) και καλύφθηκαν γρήγορα από την αστυνομία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι αφίσες τοποθετήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (3-4/2) από μυστηριώδεις ακτιβιστές και είχαν μία φωτογραφία του Πάπα, ενώ από κάτω έγραφαν: "Πού είναι το έλεός σου";
Το κείμενο κατηγορούσε επίσης τον Πάπα για παρεμβάσεις που στοχεύουν συντηρητικούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που οι αφίσες αποκαλούν "ο αποκεφαλισμός των Ιπποτών της Μάλτας".
Αυτή είναι μία αναφορά σε μία αρχαία τάξη Καθολικών ιπποτών, η οποία είναι πλέον παγκοσμίως μία φιλανθρωπική οργάνωση και ο πρώην Μέγας Μάγιστρός της παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του Πάπα, μετά από δημόσια διαμάχη δύο μηνών.
Οι αφίσες εμφανίστηκαν μερικές ώρες πριν το Βατικανό ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη του - επιλογή του Πάπα - μία κίνηση που θα τον φέρει σε κόντρα με τον συντηρητικό καρδινάλιο Raymond Leo Burke, ο οποίος είναι συχνά επικριτικός με τον Πάπα.
 Με μία επιστολή από το Βατικανό ανακοινώθηκε ότι ο αντικαταστάτης θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Angelo Becciu μέχρι να γίνουν εκλογές για να αναδειχτεί ο νέος Μέγας Μάγιστρος σε μερικούς μήνες.
Αυτό που κάνει τις αφίσες ακόμα πιο μυστηριώδεις είναι ότι έχουν γραφτεί με την τοπική διάλεκτο Romanesco, που μιλούν μόνο στην περιοχή της Ρώμης.
Οι αρχές τις κάλυψαν με χαρτί που έγραφε "παράνομη διαφήμιση", καθώς είχαν κολλήσει στους τοίχους χωρίς κάποια έγκριση ή, πληρωμή φόρου.
Το Βατικανό δεν έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά ο Πάτερ Antonio Spadaro, που είναι κοντά στον Πάπα, είπε ότι αυτές οι αφίσες είναι ένδειξη πως ο Πάπας κάνει καλά τη δουλειά του και αυτό εκνευρίζει μερικούς ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης