Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Πληθαίνουν οι φωνές στη δεξιά παράταξη της Γαλλίας για παραίτηση Fillon

Le Monde: Πληθαίνουν οι φωνές στη δεξιά παράταξη της Γαλλίας για παραίτηση Fillon
Δεξιός βουλευτής πρότεινε, μάλιστα, να αντικατασταθεί ο Fillon από τον Zuppe, ο οποίος, όμως, αρνείται να κατέβει υποψήφιος
Ο F. Fillon μπορεί να δηλώνει "καλή θέληση", αλλά δεν πείθει πια όλο τον κόσμο και οι αποστασίες από την παράταξή του μετά τις αποκαλύψεις για εικονική εργασία της συζύγου και των παιδιών του, αυξάνονται, όπως αναφέρει η Le Monde.
"Θα είναι τρέλα, θα είμαστε "πεθαμένοι" αν δεν κάνουμε τίποτα" δήλωσε το Σάββατο 4/2 ο Bruno Gilles, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρεπουμπλικάνων στην περιοχή Bouches du Rhone, ζητώντας την άμεση αποχώρηση του Francois Fillon από τις προεδρικές εκλογές, προκειμένου να διασωθεί το κόμμα.
"Mέρα με τη μέρα αυτή η υπόθεση γίνεται καταστροφική, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες δύο εβδομάδες" υπερθεμάτισε ο δήμαρχος - γερουσιαστής του 4ου και 5ου διαμερίσματος της Μασσαλίας, αναφερόμενος στην έκκληση του Fillon στους βουλευτές την Τετάρτη 1/2 να περιμένουν άλλες 15 μέρες, ελπίζοντας ότι η δικαιοσύνη θα καθαρίσει το όνομά του.
"Πρέπει ο Francois Fillon να πάρει μία απόφαση δυναμική και να αποσύρει την υποψηφιότητά του" ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Thierry Benoit, που τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε στην ομάδα που ανέλαβε την καμπάνια για τις προεδρικές εκλογές.
"Αντί να ηρεμεί, η πολεμική δεν σταματά και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις" είχε δηλώσει την Παρασκευή 3/2.
Και επανήλθε το Σάββατο 4/2 λέγοντας ότι "από τη στιγμή που ο Fillon δεν παραιτείται, θα πρέπει οι βουλευτές της δεξιάς να βρουν μία λύση".
Και σύμφωνα με τον Thierry Benoit η λύση αυτή ακούει στο όνομα Alain Zuppe.
Ο βουλευτής που στήριξε τον Zuppe κατά τη διάρκεια των προκριματικών της δεξιάς παράταξης, πιστεύει ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί τώρα.
Ο Zuppe, πάντως, απέκλεισε την Τετάρτη 1/2 το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Fillon, όταν δήλωσε ότι "όπως έχω πει, ό,τι και να γίνει, δεν θα είμαι ποτέ μία εναλλακτική λύση, ένα σχέδιο Β".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης