Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πραξικόπημα κατά του Trump προτείνει πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου

Πραξικόπημα κατά του Trump προτείνει πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου
«Ναι, είναι τόσο τρελός όσο όλοι φοβούνταν»
Σε μία όχι και τόσο δημοκρατική προτροπή προς τους πολίτες προχώρησε η Rosa Brooks, η οποία διετέλεσε επί χρόνια στέλεχος των δημοσίων υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδική σύμβουλος στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας την περίοδο 2009 - 2011, επί προεδρίας Barack Obama. 
Μέσω άρθρου της στο Foreign Policy, η κα Brooks λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το πραξικόπημα είναι ο μόνος τρόπος «να εκδιωχθεί από την εξουσία ένας από τους διχαστικούς Προέδρους στην ιστορία των Ηνωμένες Πολιτειών».
«Η πρώτη εβδομάδα διακυβέρνηση του Donald Trump το κατέστησε απολύτως σαφές:
Ναι, είναι τόσο τρελός όσο όλοι φοβούνταν.
Μία πιθανότητα είναι αυτή που μέχρι πρότινος θα χαρακτήριζα ως αδιανόητη να συμβεί στις Η.Π.Α.:
Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ή τουλάχιστον μία άρνηση από τους στρατιωτικούς ηγέτες να υπακούσουν σε συγκεκριμένες εντολές», αναφέρει μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα.
«Για πρώτη φορά στην καριέρα μου μπορώ να φανταστώ ως πιθανό ένα σενάριο στο οποίο ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μπορεί απλά να πουν στον Πρόεδρο "όχι κύριε, δεν το κάνουμε αυτό".
«Η επιδερμική, αντιφατική και ασυγκράτητη προσέγγιση του Trump σε ζητήματα άμυνας, θα μπορούσαν να φέρουν την ηγεσία του Στρατού στις Η.Π.Α. σε θέση να αναγκαστούν να εκτελέσουν εντολές οι οποίες θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα ανισόρροπες για κάποιον που κατανοεί στοιχειωδώς την εθνική ασφάλεια», συμπληρώνει, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «οι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού ορκίζονται να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον Πρόεδρο».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης