Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για επιθέσεις ηλεκτρονικής πειρατείας κατά φορέων και οργανισμών της κατηγορεί τη Ρωσία η Νορβηγία

Για επιθέσεις ηλεκτρονικής πειρατείας κατά φορέων και οργανισμών της κατηγορεί τη Ρωσία η Νορβηγία
Η Νορβηγία πρόσφατα έσπασε την παράδοση ειρήνης που τη χαρακτήριζε για πολλά χρόνια, ανακοινώνοντας ότι θα επιτρέψει σε περισσότερους από 300 στρατιώτες από τις ΗΠΑ να σταθμεύσουν στο έδαφός της
Για τη διεξαγωγή συντεταγμένων επιθέσεων ηλεκτρονικής πειρατείας (hacking) κατά σειράς οργανισμών και φορέων της, κατηγόρησε η Νορβηγία σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 τη Ρωσία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της νορβηγικής υπηρεσίας πληροφοριών (PST), μερικοί από τους στόχους που επλήγησαν ήταν το Εργατικό Κόμμα, το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Εξωτερικών και η ίδια η υπηρεσία πληροφοριών PST.
Αφορμή για ορισμένες από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις ενδέχεται να αποτέλεσε η επιλογή σήμερα της γερμανικής Thyssenkrupp για τη ναυπήγηση τεσσάρων νέων υποβρυχίων του νορβηγικού ναυτικού, στο πλαίσιο ευρύτερης αναβάθμισης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας, εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία, με την οποία η Νορβηγία μοιράζεται φυσικά σύνορα.
Τον περασμένο Οκτώβριο του 2016, η Νορβηγία έσπασε την παράδοση ειρήνης που τη χαρακτήριζε για πολλά χρόνια, ανακοινώνοντας ότι θα επιτρέψει σε περισσότερους από 300 στρατιώτες από τις ΗΠΑ να σταθμεύσουν στο έδαφός της για μια δοκιμαστική περίοδο εντός του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης