Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το φάντασμα του Trump πλανάται πάνω από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Bloomberg: Το φάντασμα του Trump πλανάται πάνω από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Trump μη αποδεκτές και η Merkel λέει ότι η μοίρα της Ευρώπης είναι στα δικά της χέρια
Πάνω από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ πλανάται το φάντασμα του νέου Αμερικανού προέδρου Donald Trump, όπως σχολιάζει το Bloomberg.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χρησιμοποίησαν τη συνεδρίαση για να «επιτεθούν» στον Trump και στις απειλές τους για τις διατλαντικές συμφωνίες απορρίπτοντας το κύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι υπάρχει, μέσα από κάποιες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, μια πίεση για το τι πρέπει να γίνεται στην Ευρώπη» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande προσερχόμενος στη Σύνοδο.
Καθώς η ΕΕ προσπαθεί να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αλλά και το πως να κρατήσει το γκρουπ ενωμένο σε ένα κόσμο αβεβαιότητας, αρκετοί ηγέτες φάνηκαν ενοχλημένοι για τις δηλώσεις του Trump σχετικά με τη βιωσιμότητα της ΕΕ.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, χαμηλώνοντας τους τόνους, δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, ότι η Ευρώπη κρατάει τη μοίρα της στα δικά της χέρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης