Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Economics: Υποτιμημένο το ευρώ για τη Γερμανία, αλλά ακριβό για την υπόλοιπη Ευρωζώνη

World Economics: Υποτιμημένο το ευρώ για τη Γερμανία, αλλά ακριβό για την υπόλοιπη Ευρωζώνη
«Το ελληνικό ευρώ» είναι υπερτιμημένο κατά 7%!
Ως «υποτιμημένο» για τη Γερμανία κρίνει το νόμισμα του ευρώ η World Economics, με αφορμή και την πρόσφατη σχετική κόντρα που υπήρξε μεταξύ του Βερολίνου και της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Peter Navarro, σύμβουλος του Donald Trump, δήλωσε πως η Γερμανία αξιοποιεί το υποτιμημένο ευρώ για να επωφελείται στο εμπόριο.
Όπως ήταν επόμενο, η Καγκελάριος Angela Merkel και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αντέδρασαν άμεσα, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των Η.Π.Α.
Όπως σημειώνει λοιπόν σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2017 το ινστιτούτο ερευνών World Economics, το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι όντως αδύναμο για την οικονομική υπερδύναμη Γερμανία, ταυτόχρονο όμως είναι πολύ ακριβό για άλλες χώρες του μπλοκ, ειδικά για όσες ταλανίζονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα.
Λαμβάνοντας υπόψη τον δείκτη WPI (World Price Index) που περιλαμβάνει την αξία του ευρώ σε σχέση με τις παγκόσμιες τιμές στο εμπόριο, τις τιμές των άλλων νομισμάτων κλπ δίνοντας έτσι την αγοραστική δύναμη των πολιτών κάθε χώρας, διαπιστώνεται ότι «το γερμανικό ευρώ» είναι υποτιμημένο κατά 17% σε σχέση με το δολάριο.
Την ίδια στιγμή, «το ελληνικό ευρώ» είναι υπερτιμημένο κατά 7%, ενώ το γαλλικό κατά 5%!
«Οι Γερμανοί εξαγωγείς παραμένουν οι κερδισμένοι ενός συστήματος που προκαλεί στασιμότητα και ανεργία στην υπόλοιπη Ευρώπη», σημειώνεται στην έκθεση της World Economics.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης