Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες περικοπές προσωπικού ετοιμάζει η Deutsche Bank, μετά τις ζημίες το δ’ 3μηνο 2016

Νέες περικοπές προσωπικού ετοιμάζει η Deutsche Bank, μετά τις ζημίες το δ’ 3μηνο 2016
Ήδη ο διευθύνων σύμβουλος John Cryan έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο μείωσης των θέσεων εργασίας, κατά 9.000
Περικοπή του αριθμού των εργαζομένων στις εμπορικές (μετοχές, ομόλογα) της δραστηριότητες σχεδιάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg πηγή που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.
Όπως διευκρίνισε, η γερμανική τράπεζα θα μειώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα κατά 17% το προσωπικό της στο εν λόγω κομμάτι δραστηριοτήτων, στον απόηχο των νέων οικονομικών ζημιών.
Σημειώνεται ότι ήδη ο διευθύνων σύμβουλος John Cryan έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο μείωσης των θέσεων εργασίας, κατά 9.000, προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία.
Χθες ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε σημαντικές ζημίες για το δ’ 3μηνο του 2016, κλείνοντας μία ακόμα ταραχώδη χρονιά κατά την οποία επλήγη από δικαστικά έξοδα, περικοπές και οικονομικές αντιξοότητες για αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες.
Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημίες της διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι 2,12 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται χειρότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα για το αντίστοιχο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 7,1 δισ. ευρώ, έναντι 6,6 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Κατά τους τελευταίους δύο μήνες η Deutsche Bank έχει συμφωνήσει να πληρώσει περίπου 8 δισ. δολάρια προκειμένου να ρυθμιστούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα μακροχρόνια νομικά θέματα με τις ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α. και της Μεγάλης Βρετανίας, με τους επενδυτές ωστόσο να εκφράζουν ακόμα ανησυχίες απέναντι σε ορισμένα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατοι διακανονισμοί ήταν οδυνηροί για την τράπεζα, έχουν επιφέρει κάποια ανακούφιση στις τάξεις των επενδυτών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης