Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της - H EKT ευθύνεται για τα προβλήματα της Γερμανίας

tags :
Schaeuble: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της - H EKT ευθύνεται για τα προβλήματα της Γερμανίας
O Schaeuble εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτικής, τονίζοντας ότι ευθύνεται για τα προβλήματα της Γερμανίας και της Ευρωζώνης
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα διάσωσης, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
«Εάν η Ελλάδα εξακολουθήσει να αποτυγχάνει στην υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί, η διάσωση δεν θα δουλέψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.
O Schaeuble εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτικής, τονίζοντας ότι ευθύνεται για τα προβλήματα της Γερμανίας, εν όψει της συνάντησης της καγκελαρίου Merkel με τον κεντρικό τραπεζίτη Mario Draghi, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πως η ΕΚΤ θα καταφέρει να προχωρήσει στη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), χωρίς να κάνει κακό, τόνισε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας.
Η ισοτιμία του ευρώ θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη για τη Γερμανία, ωστόσο αυτό θα ήταν σκληρό για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, τόνισε ο Schaeuble.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι η χώρα του πρέπει να συμβιβαστεί, προκειμένου να παραμείνει ενωμένη η Ευρωζώνη.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απέρριψε την κριτική που ασκεί στη Γερμανία ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, περί χειραγώγησης της ισοτιμίας του ευρώ.
«Κάποιοι από τους συμβούλους του Trump δεν έχουν καταλάβει ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης δεν αποφασίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά από αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές κατά της ΕΚΤ.

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Στόχος είναι η ανασύσταση της ελληνικής οικονομίας και ο σεβασμός των μεταρρυθμίσεων

Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας αλλά και μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble με τον αξιωματούχο του ΔΝΤ, Pooul Thomsen, το Βερολίνο συνεχίζει να επιμένει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
«Στόχος είναι η ανασύσταση της ελληνικής οικονομίας και ο σεβασμός των μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι ενωμένη στη θέση ότι η σταθεροποίηση στην Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης».
Επισημαίνεται ότι όπως αποκαλύπτει σήμερα (3/2/2017) η Handelsblatt, ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομίας, Zigmar Gabriel, είχε στείλει στις 2 Ιανουαρίου του 2017 επιστολή στην Angela Merkel, ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική Schaeuble στο ελληνικό ζήτημα και προτείνοντας συμβιβασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης