Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα - Στο 10% το βασικό

Ρωσία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα - Στο 10% το βασικό
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο να μειώσει τη Τράπεζα το βασικό της επιτόκιο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει περιοριστεί
Αμετάβλημα αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, στο 10% ετησίως, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας επεσήμανε ότι οι επιδόσεις του πληθωρισμού ήταν σύμφωνες με τις εκτιμήσεις, με την οικονομία να ανακάμπτει ταχύτερα απ' ότι αναμενόταν πρηγουμένως, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η επιβράδυνηση του ρυθμού ανόδου στις τιμές καταναλωτή οφείλεται εν μέρει σε προσωρινούς παράγοντες.
Παράλληλα οι αγοραπωλησίες των ξένων νομισμάτων στην αγορά συναλλάγματος, δεν αναμένεται να επιφέρει σημαντικούς κινδύνους του πληθωρισμού, δεδομένου ότι η Τράπεζα της Ρωσίας θα επιμείνει στη σφιχτή νομισματική της πολιτική.
Έως τα τέλη του 2017, ο πληθωρισμός αναμένεται να έχει επιβραδυνθεί στο στόχο του 4% και να διατηρηθεί κοντά σε αυτά τα επίπεδα και στη συνέχεια.
Σημειώνεται ότι, δεδομένων των εσωτερικών και των εξωτερικών εξελίξεων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο να μειώσει τη Τράπεζα το βασικό της επιτόκιο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει περιοριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης