Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ulbrich (Bundesbank): Δεν είναι ακόμα ώρα η ΕΚΤ να περιορίσει τη νομισματική χαλάρωση

Ulbrich (Bundesbank): Δεν είναι ακόμα ώρα η ΕΚΤ να περιορίσει τη νομισματική χαλάρωση
Ο πυρήνας του πληθωρισμού - χωρίς ενέργεια και τρόφιμα - παρέμεινε αμετάβλητος σε 0,9% τον Ιανουάριο του 2017, απέχοντας πολύ από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό 2% (ή ελαφρά κατώτερο)
Δεν υπάρχει λόγος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να περιορίσει την άνευ προηγουμένου νομισματική χαλάρωση που έχει υιοθετήσει όσο ο πυρήνας του πληθωρισμού στην ευρωζώνη παραμένει ακόμα μακριά από το επίπεδο-στόχο του 2% (=σταθερότητα τιμών) που η ΕΚΤ υπηρετεί.
Αυτό ανέφερε σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής κεντρικής τραπέζης Bundesbank, Jens Ulbrich, ο οποίος δεν βλέπει «το λόγο να περιοριστεί ο βαθμός της νομισματικής τόνωσης, για την ώρα».
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη εκτινάχθηκε σε 1,8% τον Ιανουάριο του 2017, από 1,1% τον Δεκέμβριο του 2016, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών ενέργειας.
Ωστόσο, ο πυρήνας του πληθωρισμού - δηλαδή χωρίς ενέργεια και τρόφιμα - παρέμεινε αμετάβλητος σε 0,9% την ίδια περίοδο, απέχοντας πολύ από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό 2% (ή ελαφρά κατώτερο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης