Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερική ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την κυβέρνηση Trump

Μερική ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την κυβέρνηση Trump
Στις 29 Δεκεμβρίου, με εντολή του κ. Obama, οι Η.Π.Α. προχώρησαν στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών αλλά και σε κυρώσεις που αφορούσαν πέντε οργανισμούς και τέσσερα φυσικά πρόσωπα
Σε μερική ελάφρυνση των κυρώσεων που είχε επιβάλλει κατά της Μόσχας ο Barack Obama για το hacking στις προεδρικές εκλογές προχώρησε η νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Donald Trump αποφάσισε να επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να πραγματοποιούν συναλλαγές με την Federalnaya Sluzhba Bezopasnosti (FSB), την υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας που είχε κατηγορηθεί από την Ουάσινγκτον για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Θυμίζουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου, με εντολή του κ. Obama, οι Η.Π.Α. προχώρησαν στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών αλλά και σε κυρώσεις που αφορούσαν πέντε οργανισμούς και τέσσερα φυσικά πρόσωπα.
Τα πέντε θεσμικά όργανα ήταν τα εξής:
Professional Association of Designers of Data Processing Systems, μία μη εμπορική οργάνωση, η Federal Security Service (Federalnaya Sluzhba Bezopasnosti), η Main Intelligence Directorate (Glavnoe Razedyvatelnoe Upravelenie, GRU), το Special Technology Center και το Zorsecurity ή Tsor Security όπως είναι γνωστό.
Τα φυσικά πρόσωπα ήταν τα εξής:
Vladimir Stepanovich Alexseyev, ο αναπληρωτής επικεφαλής του GRU, Aleksey Alekseyevich Belan, ο Evgeniy Mikhaylovich Bogachev, ο Sergey Gizunov, επίσης αναπληρωτής επικεφαλής του GRU, ο Igor Korobov, επικεφαλής του GRU και ο Igor Kostyukov, αναπληρωτής επικεφαλής του GRU.
Το έγγραφο της σημερινής απόφασης:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης