Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγχαρητήρια Le Pen στον Trump για το διάταγμα περί μουσουλμάνων - «Έκανε ότι υποσχέθηκε»

Συγχαρητήρια Le Pen στον Trump για το διάταγμα περί μουσουλμάνων - «Έκανε ότι υποσχέθηκε»
«Η Γαλλία δεν έχει πια σύνορα, λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Τα συγχαρητήριά της στον Donald Trump για το εκτελεστικό διάταγμα περί απαγόρευσης εισόδου σε μουσουλμάνους επτά χωρών μετέφερε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Marine Le Pen.
Μιλώντας στο κανάλι του CNN (το οποίο έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές «πυρά» από τον Ρεπουμπλικάνο), η Γαλλίδα πολιτικός χαρακτήρισε «κακόπιστες» τις αντιδράσεις στο εκτελεστικό διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου, ενώ διευκρίνισε ότι όντως οι εν λόγω επτά χώρες (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη) είναι υπεύθυνες για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Ο Donald Trump και οι Μυστικές Υπηρεσίες θέλουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αποφευχθεί η είσοδος δυνητικών τρομοκρατών στις Η.Π.Α.
Εξελέγη και έκανε ακριβώς αυτά που υποσχέθηκε προηκλογικά», σημείωσε, αποφεύγοντας να απαντήσει στο αν πρέπει να επιβληθεί κάτι παρόμοιο στη Γαλλία.
«Η Γαλλία δεν έχει πια σύνορα, λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολίασε…
Στη συνέχεια της συνέντευξής της, η κα Le Pen τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα της, χωρίς όμως να κάνει λόγο για κάποιο τείχος.
Επίσης, υπεραμύνθηκε των πολιτικών προστατευτισμού του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου στο εμπόριο, σχολιάζοντας πως «το ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε μία καταστροφή».
Καταλήγοντας, σε ό,τι αφορά την υπόσχεσή της για δημοψήφισμα με θέμα την έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε. μέσα στους πρώτους 6 μήνες από την εκλογή της, η κα Le Pen είπε πως πρώτα θα δοκιμάσει μία αναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών του μπλοκ στις οποίες εντάσσεται και η χώρα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης