Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανοικτή επιστολή της Silicon Valley στον Trump – «Οι ΗΠΑ έγιναν ισχυρές χάρη στους μετανάστες»

Η ανοικτή επιστολή της Silicon Valley στον Trump – «Οι ΗΠΑ έγιναν ισχυρές χάρη στους μετανάστες»
«Η συμπόνια και η αλληλεγγύη είναι αυτές που κάνουν τη χώρα μας ξεχωριστή»
Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλαν οι τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valley, μεταξύ αυτών οι Google, Apple και Facebook, με αφορμή το αμφιλεγόμενο εκτελεστικό διάταγμα για 90ήμερη απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους επτά χωρών και λοιπά αντι-μεταναστευτικά μετρά.
Όπως αναφέρουν οι κολοσσιαίες εταιρείες, οι Η.Π.Α. «είναι μία χώρα που έγινε ισχυρότερη χάρη στους μετανάστες»…
«Η συμπόνια και η αλληλεγγύη είναι αυτές που κάνουν τη χώρα μας ξεχωριστή.
Η ικανότητά μας (σσ: των τεχνολογικών) να δημιουργούμε θέσεις εργασίας εξαρτάται από τη συνεισφορά των μεταναστών αλλά και όλων των κοινωνικών στρωμάτων.
Η απόφασή σας θα επηρεάσει ορισμένους εργαζομένους μας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.
Μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό πως οι εταιρείες της Silicon Valley είναι έτοιμες να προσφύγουν στην αμερικανική Δικαιοσύνη για το εκτελεστικό διάταγμα του Donald Trump.
Πάνω από 20 επιχειρήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν για να αμφισβητήσουν νομικά το διάταγμα, το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε έναν τομέα όπου απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες και υπήκοοι ξένων χωρών.
Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να παραστούν στη εν λόγω συνάντηση είναι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η Netflix, η Airbnb και το Twitter.
Και άλλες επιχειρήσεις έχουν κληθεί όπως η Adobe Systems, η Dropbox, η Etsy, η Yelp, η Mozilla, η Pinterest, το Reddit, η Salesforce, η SpaceX και η Zynga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης