Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση στον κατασκευαστικό κλάδο τον Ιανουάριο 2017 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση στον κατασκευαστικό κλάδο τον Ιανουάριο 2017 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI
Η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι νέες εργασίες αναπτύχθηκαν με ασθενέστερους ρυθμούς σε σύγκριση με το τέλος του 2016
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2017, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, με τον κλάδο να χάνει τη δυναμική που είχε αποκτήσει κατά τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2016, καταγράφοντας την ασθενέστερη ανάπτυξη από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν και ξεκίνησε η ανάκαμψη του κλάδου μετά το σοκ του Brexit.
Παρά τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι απέναντι στο τρέχον έτος, ανεβάζοντας το σχετικό δείκτη στην υψηλότερη τιμή από τον Δεκέμβριο του 2015, γεγονός που αντανακλάται σε μεγάλο βαθμό στις εκκινήσεις νέων έργων και κατ'επέκταση στην ταχύτερη αύξηση της απασχόληση από τον Μάιο του 2016.
Παράλληλα, η υποτίμηση της στερλίνας έναντι του ευρώ και του αμερικανικού δολαρίου είχε ως αποτέλεσμα τον ισχυρότερο ρυθμό του πληθωρισμού κόστους στις εξαγωγές από τον Αύγουστο του 2008.
Αναλυτικότερα, οι τρεις επιμέρους τομείς το κλάδου (στέγασης, εμπορικός και έργων πολιτικών μηχανικών) αυξήθηκαν με ηπιότερους ρυθμούς τον Ιανουάριο, με τον τομέα στέγασης να καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης