Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Πτώση -8% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στα 3,5 δισ. δολ.

Shell: Πτώση -8% στα κέρδη για το σύνολο του 2016 - Στα 3,5 δισ. δολ.
Τα καθαρά κέρδη της πετρελαϊκής εταιρίας για το δ΄ τρίμηνο του έτους σημείωσαν ισχυρή πτώση της τάξεως του -44%
Πτώση της τάξεως του -8% κατέγραψαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell για το σύνολο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/2) η πετρελαϊκή εταιρία, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μία δεκαετία.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της πετρελαϊκής εταιρίας διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. δολ. έναντι 3,8 δισ. δολ. το 2015, ενώ τα καθαρά κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σημείωσαν ισχυρή πτώση της τάξεως του -44%, στα 1 δισ. δολ.
Οι εν λόγω επιδόσεις αντικατοπτρίζουν μία δύσκολη χρονιά, κατά την οποία οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν υπό πίεση και η Shell ολοκλήρωσε μία σημαντική εξαγορά της ανταγωνίστριας BG Group.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Shell αποτελεί την τελευταία μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιριών για το σύνολο του 2016, με τα αποτελέσματά τους να παρουσιάζονται μεικτά.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Chevron, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά και η Exxon Mobil, τα κέρδη της οποίας σημείωσαν ισχυρή πτώση της τάξεως του -40%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης